De startknop terug in Windows 8 voor $ 4,99 of nog net iets minder (Start8)

Geplaatst op Geupdate op


De Windows 7 Look

Ik ben nu een tijdje bezig met Windows 8 en het valt niet tegen. Ik loop ook niet schreeuwend van blijdschap door de straten van Schiedam, maar helemaal klote vind ik het ook niet. Toch heeft Microsoft een flinke misser begaan en dat is het laten verdwijnen van de startknop. Waarom? Microsoft heeft teveel geprobeerd van de desktop een tablet te maken. Je moet nu nog teveel switchen tussen de metrostyle startpagina en de aloude desktop omgeving en dan mis je in de desktopomgeving al wel snel de startknop, maar geen nood. Er is er één die is net zo goed als de startknop in Windows 7 en onder windows 8 nog beter, Start8 van Stardock. Verder kan je heel veel instellen qua uiterlijk en kleur en werkt het alsof het door Microsoft is meegeleverd met Windows 8. Oh ja, er zullen wel een hoop mensen verdwijnen van deze pagina; hij kost het ongelooflijke bedrag van $ 4,99, maar er is ook nog een mogelijkheid om 10% korting te krijgen.

Wat te doen:

  • Ga eerst naar de facebookpagina van Stardock https://www.facebook.com/stardocks.start8 , ga naar de pagina “Get 10% Off Start8! en Like de pagina. Je krijgt vervolgens een Coupon Code en die heb je nodig bij de aanschaf van Start8.
  • Ga naar de pagina van Stardock waar je Start8 kan aanschaffen https://store.stardock.com/cart en registreer je en betaal, maar vergeet niet de coupon code in te vullen, want met de coupon code betaal je nog eens 10% minder en dat is heel wat van $ 4,99.

Er zijn uiteraard ook gratis versies, gekraakte versies e.d., maar voor $ 4,99 of minder is dit een geweldige toevoeging op Windows 8.

Op youtube staat nog een aardig filmpje waar je de werking kan zien http://www.youtube.com/watch?v=SdW9tSXK3fM

Veel plezier er mee!

De Windows 8 Look

4 gedachten over “De startknop terug in Windows 8 voor $ 4,99 of nog net iets minder (Start8)

    Willem Rudolf Slotboom zei:
    7 augustus 2013 om 19:00

    Hallo René, ik heb een vraag en ik hoop dat jij het antwoord kan geven; ik heb start8 en het bevalt prima. Wat gebeurt er nu als ik de update van Windows 8.1 krijg? Kan dit een conflict opleveren omdat windows ook een soort startmenu terugbrengt in 8.1? Krijg ik dan twee startmenu’s? Misschien kan ik kiezen voor een aangepaste installatie van Windows 8.1 en dan het startmenu uitvinken?

    Alvast bedankt voor de tijd en moeite die je neemt deze vraag te beantwoorden.

    Met vriendelijke groet,
    Willem Rudolf Slotboom

      René Kooijmans Gereageerd:
      7 augustus 2013 om 20:13

      Hoi Willem. Ik zou me geen zorgen maken. De startknop die Microsoft straks weer terugbrengt is een zeer beperkte en zeker niet zo goed als start8. Stardock software staat er om bekend dat zij snel en goed inspelen op veranderingen en je zal geen last ondervinden van de overgang naar 8.1. Ik zal zover bekend is hoe dit opgelost gaat worden wel een artikel hiernaar wijden.
      Groetjes Rene

      René Kooijmans Gereageerd:
      24 oktober 2013 om 10:36

      Inmiddels is versie 1.30 uit van deze software en het werkt prima met de definitieve versie van Windows 8.1

    Kees zei:
    12 januari 2013 om 14:35

    Dank voor de start8 tip.
    Dacht eerst waar ben ik aan begonnen met W8, zocht me rot naar allerlei dingen.
    heel goed hulpmiddel en misschien ga ik windows8 nog waarderen.

Plaats een reactie